Svijet madraca i kreveta

Jastuci: od poliesterske vate, visco-elastične pjene i poliuretanske pjene

Ne zaboravite da na kvalitetu spavanje uz sve ostale čimbenike znatno utječe i jastuk te njegova starost. Većina ljudi koristi dotrajale jastuke koji s vremenom izgube svojstava elastičnosti te nisu u stanju pružati pravilnu potporu prilikom spavanja, što rezultira bolovima i ukočenosti.

Spavanje s jastukom ili bez? Ako s jastukom, kojeg odabrati?

Nekima više odgovara anatomski jastuk koji podupire kralježnicu i opušta vratne mišiće, a omogućavaju ugodnije buđenje bez bolova i ukočenosti dok su neki od nas ipak ljubitelji klasičnih punjenih jastuka - kojeg prema potrebi možemo oblikovati, presavinuti i postaviti kako nam najviše odgovara. U prodaji su također i medicinski jastuci koji ispunjavaju sve zahtjeve fiziološkog uzglavlja.

Slijedi pregled nekoliko modela jastuka Happy Dreams izrađenih od različitih materijala.

Poliesterska slikionizirana vata - PES jastuci

100% poliesterska, silikonizirana vate optimalno je raspoređena po jastucima tako da pružaju visoki nivo udobnosti. PES jastuci namijenjeni su osobama koji više vole tradicionalne jastuke. Ove je jastuke vrlo jednostavno za održavati zbog sastava materijala te se mogu prati u perilicama za rublje.

Jastuk Sanny je klasičnog oblika, a sastav materijala pruža potrebnu razinu udobnosti pri čemu je omogućeno lako održavanje, odnosno pranje jastuka na 40“ u perilici.

Jastuk Ecosense ima presvlaku od prirodnih materijala koja je antialergijska i antibakterijska, te ispunu od visokokvalitetne antialergijske poliesterske silikonizirane vate, koja je optimalno raspoređena po jastuku i tako pruža visoki nivo udobnosti. To je odrednica visoke kvalitete proizvoda koji se jednostavno održava, odnosno pere u perilici. Pakiran je u praktičnu PE vreću s ručkama i pogodan za transport i spremanje.

Visco elastična pjena - Memory foam

Visco elastična pjena - poznata je i kao "memory“ je termo aktivna pjena koja reagira na temperaturu i pritisak tijela, te se izvrsno prilagođava prema obliku i težini tijela. Istovremeno visco pjena odlično poboljšava cirkulaciju i smanjuje točke najjačeg pritiska, te smanjuje prekomjerno okretanje za vrijeme sna. Uz smanjenje teškoća koje nepovoljno utječu na spavanje, dodatnu udobnost i visoku kvalitetu povećava i anatomski oblik jastuka, a skidiva presvlaka jednostavno se održava i pere u perilici.

Visoko kvalitetan anatomski oblikovan jastuk Softy Dream od visco elastične pjene s izvrsnim svojstvom prilagođavanja prema obliku tijela i tjelesnoj temperaturi. Rasterećuje točke najjačeg pritiska, smanjuje prekomjerno okretanje tijela za vrijeme sna, poboljšava cirkulaciju i smanjuje teškoće koje nepovoljno utječu na spavanje. Dolazi u kompletu s jastučnicom visoke kvalitete koja se skida i pere u perilici na 40 C.

Poliuretanska pjena - PU pjena

Jastuci od poliuretanske pjene valovito modelirane i anatomskog oblika su elastični i udobni za spavanje, te su izuzetno prozračni i otporni na deformacije. To omogućava praktično i dugotrajno korištenje, a zbog jednostavnog održavanja preporuča i kod opremanja hotela, apartmana i drugih turističkih objekata.

Medicinski jastuk Medical ima jezgru od poliuretanske pjene valovito modelirane, te ispunjava zahtjeve fiziološkog uzglavlja osiguravajući anatomski položaj vratnog dijela kralježnice i tako spada u grupu medicinskih madraca. Može se upotrebljavati terapeutski i preventivno, jer pravilan položaj kralježnice pri spavanju osigurava miran san i osjećaj opuštenosti i odmora. Jastuk dolazi u kompletu s dekorativnom pamučnom jastučnicom koja se lako održava i pere u perilici.

Medical jastuk testirali su i pozitivno ocijenili fizijatri medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Perfecta d.o.o.
Industrijska zona, Labudovac bb
49223 Sv. Križ Začretje, Hrvatska

Tel. +385 (49) 588-888
Fax. +385 (49) 500-401
www.perfecta.hr

pratite nas na Facebook-u