Vrste madraca

Madrac od pjene

Madrac od pjene - Superior madrac Perfecta

Madrac od pjene, izrađen od pjena koja se oblikuje prema tijelu, postiže najefikasniju raspodjelu težine tijela i smanjuje pritisak na kralježnicu. Osnovni materijal za izradu ovih vrsta madraca je poliuretanska pjena, otporna na insekte i starenje s mogućnošću razlučivosti gustoće i tvrdoće. Pjena u ovim madracima sprečava nastanak grinja i ima antialergijsko djelovanje te veliku prednost povratka u prvotni oblik nakon svake upotrebe. Spavajući na ovom madracu tijelo ima osjećaj bestežinskog stanja zbog ravnomjernoga oblikovanja po tijelu i efikasne potpore svakom dijelu tijela.

na vrh stranice

Latex madraci

Madrac od latexa - Orion+ madrac Perfecta

Latex je sirovina nenadmašive elastičnosti. Zahvaljujući strukturi otvorenih ćelija ispunjenih bezbrojnim mjehurićima zraka i molekulama gume koja reagira kao opruga, madrac od latexa pruža sposobnost ravnomjernoga raspoređivanja pritiska. Kod spavanja na ovoj vrsti madraca, tijelo ima optimalnu potporu, ugodan osjećaj udobnosti kao i trajno zadržavanje oblika.

na vrh stranice

Madraci s oprugama

Madrac s oprugama - Royal madrac Perfecta

Uvedeni na tržište davne 1930-e, madraci s oprugama i danas čine najprodavaniju i najrašireniju vrstu madraca. Tehnologija koja se razvija nekoliko desetljeća, te konstantna modernizacija proizvodnje, danas osigurava kvalitetnu proizvodnju madraca s oprugama te jamstvo za spavanje na udoban i zdrav način.

Danas se u proizvodnji madraca s oprugama koristi nekoliko vrsta različitih opruga koje jamče njegovu dugotrajnost. Najkvalitetnijima su se pokazale Bonnell opruge i džepićaste opruge.

Opruge u madracima nalaze se u jezgri madraca te tako pružaju izvanrednu potporu tijelu. Zahvaljujući naprednim rješenjima, madraci se oblikuju prema obliku tijela i ovisno o količini pritiska, svaka opruga pruža optimalnu potporu svakom dijelu tijela.

na vrh stranice

Madraci s gel jezgrom

Madrac s Technogel jezgrom - Technogel madrac Perfecta

Zbog svojih antibakterijskih i antiseptičkih svojstava gel se već niz godina upotrebljava u medicini, ali i u industriji proizvodnje modernih i inovativnih madraca. Gel se oblikuje samostalno prema fizičkoj strukturi spavača, savijajući u svim smjerovima i prenoseći pritisak jednako na cijelu površinu, čime se smanjuje opterećenje na područjima podvrgnutima intenzivnom stresu. Ova vrsta madraca preporučuje se korisnicima s izraženim zdravstvenim problemima, poput bolova u kralježnici, leđima i vratu. Od nekoliko tehnologija prisutnih na tržištu, u proizvodnji madraca najkvalitetnijim se pokazao Technogel.

na vrh stranice

Dječji madraci

Dječji madrac - Garfi madrac Perfecta

Dječji madraci čine poseban dio prodajnog programa većih kvalitetnih proizvođača madraca. Tehnologija izrade vrlo je slična proizvodnji madraca s oprugama i madraca s pjenom, no posebna pažnja usmjerava se na osjetljivost dječje kože i specifičnih potreba djeteta u razvoju. U proizvodnji madraca za djecu koriste se antialergijski i antibakterijski materijali i tkanine, a preporučuje se pripaziti i na posjedovanje certifikata koji jamči da tkanina ne sadrži kemijske spojeve koji bi mogli štetno djelovati na djetetovo zdravlje, poput ÖKO TEX.

na vrh stranice

Nadmadraci

Nadmadrac Perfecta

Nadmadrac je posebna vrsta dodatka za zdravo i udobno spavanje, a koristi se zajedno s madracem. Ne može zamijeniti madrac, ali osjetno poboljšava njegove određene karakteristike, poput mekoće i udobnosti. Izrađuju se najčešće od elastične pjene, dokazana je primjena u olakšavanju bolova i teškoća zbog svog antidekubitalnog djelovanja.

na vrh stranice

Futon

Futon, kao dio japanske tradicije spavanja, predstavlja vrstu madraca na kojem se spava bez podnica, obično samo na podu. Iako danas na tržištu postoje mnoge inačice futona u obliku rasklopnih kreveta, oni su vrlo različiti od originalnih japanskih futona. Tradicionalni japanski futon uključuje shikibuton (jezgra madraca), kakebuton (podupirači madraca), and makura (jastuk), obično punjeni pamučnom vatom.

na vrh stranice